
وبلاگ
چک لیست مراقبت پرواز قبل از بلند شدن هواپیما

چک لیست مراقبت پرواز قبل از بلند شدن هواپیما
روال پیش از پرواز یک وجه حیاتی و ضروری از ایمنی هوانوردی محسوب میشود که وظیفه آن برعهده خلبان و خدمه هواپیماها است. در واقع، خلبانان با درک اهمیت هر یک از موردهای موجود در چک لیست قبل از بلند شدن هواپیما میتوانند مطمعن شوند که هواپیماهای موردنظرشان ایمن و آماده برای برخاستن است. در ادامه قصد داریم به معرفی چک لیست مراقبت پرواز قبل از بلند شدن هواپیما بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
معرفی چک لیست مراقبت پرواز قبل از بلند شدن هواپیما
1. بازرسی خارجی
این بازرسی شامل دور زدن کل هواپیما است؛ یعنی در واقع خلبانان وضعیت موجود را به طور کامل بررسی میکنند. این مورد شامل چک کردن بدنه هواپیما، بالها و سطوح دم هواپیما برای هرگونه آسیب یا سایش میباشد. آنها به دنبال فرورفتگیها، ترکهای احتمالی و یا هر ناهنجاری ساختار دیگری هستند که میتواند بر روی پرواز تاثیر بگذارند. در اصل، سطوح کنترلی مانند ایلرون، سکان و آسانسور نیز برای اطمینان از حرکت مطلوب و اتصال صحیح آنها بررسی میشوند.
2. بررسی موتور و پروانه
وضعیت موتور و پروانه هواپیما برای یک پرواز استاندارد و ایمن، بسیار حیاتی است. این بخش از چک لیست شامل بررسی روغن موتور هواپیما، بازرسی پوشش از دیدگاه ایمنی و اطمینان از پاک بودن ورودی هوا از هرگونه موانع احتمالی است. از طرفی، تیغههای پروانه از نظر شکاف، ترک و یا هر آسیب دیگری که میتواند منجر به خرابی در زمان پرواز شود، به طور اصولی بررسی میشود.
3. بازرسی سیستم سوخت هواپیما
آلودگی سوخت یکی از خطرات جدی در حملونقل هوایی محسوب میشود. چک لیست پیش از پرواز، خلبانان را ملزم میکند تا مقدار کمی سوخت را از مخازن و سیستم سوخت تخلیه کنند تا آب، درجه یا رسوب صحیح سوخت را بررسی کنند؛ البته باید بدانید که مقدار سوخت نیز برای مطابقت با قواعد پرواز برنامهریزی شده تایید میشود.
4. آماده سازی کابین و کابین خلبان
در بخش داخلی کابین و کابین خلبان باید اطمینان داشت که تمامی کنترلها و ابزارهای هواپیما به درستی کار میکنند. این مورد شامل بررسی و جستوجوی دقیق پدالهای سکان، حرکت یوغ کنترل و دریچه گاز است. در واقع باید خلبان مربوطه باید تایید کند که تمامی مدارک مورد نیاز از جمله گواهینامه ثبتنام و قابلیت پرواز هواپیما، برای پرواز وجود دارد.
5. تست اویونیک و سیستمهای الکترونیکی
هواپیماهای جدید و مدرن تا حد زیادی به سیستمهای اویونیک و الکتریکی وابسته هستند. باید بدانید که چک لیست پیش از پرواز شامل روشن کردن سیستم اویوتیک هواپیما و بررسی عملکرد تجهیزات ارتباطی است. برای بررسی این عملکرد، سیستم الکتریکی از جمله پانلهای اعلام کننده و چراغها برای تایید عملکرد آنها آزمایش میشود.
6. بررسی تجهیزات ایمنی
در پایان، تجهیزات ایمنی از جمله کپسول آتشنشانی، خروجهای اضطراری و جلیقه نجات باید به صورت اصولی بازرسی کامل شوند. در این شرایط خلبان مربوطه این اطمینان را حاصل میکند که تجهیزات دقیقا در جای خود هستند و به درستی کار میکنند.
مدارک مورد نیاز و نکات لازم برای سوار شدن به هواپیما
در زمان سوار شدن به هواپیما در هر فرودگاهی، مدارکی از شما خواسته میشود که بهتر است پیش از رفتن به فرودگاه این مدارک را در کیف خود قرار دهید تا در طول سفر با مشکلی مواجه نشوید. در ادامه بعضی از مدارکی که در زمان سفر و سوار شدن به هواپیما نیاز است را برایتان شرح دادهایم که شامل موارد زیر میباشد:
کارت شناسایی
همانطور که میدانید کارت شناسایی که هویت شما با آن مشخص شود، در تمامی سفرها برای سوار شدن به هواپیما نیاز است. با اینکه شناسنامه و گواهینامه از مدارک هویتی هستند؛ اما در بیشتر مواقع فقط به داشتن کارت ملی نیاز میباشد، پس بهتر است در زمان بستن چمدان اولین چیزی که در کیف مدارکتان قرار میدهید، کارت ملی باشد.
باید بدانید که در سفرهای خارجی، نیازی به کارت ملی و شناسنامه نیست و کارت شناسایی فقط برای سفرهای داخلی الزامی است.
وزن بار
بسیاری از افرادی که برای اولین بار قصد دارند با هواپیما سفر کنند، در خصوص قوانین ایرلاین برای میزان حمل بار سردرگم میشوند. برای فرد تازه وارد، شاید لذتبخشترین بخش سفرش این است که قبل از جمع کردن بار، میتواند میزان باری که میتواند با خود ببرد را چک کند.
در حالت کلی ما مجاز به حمل دو دسته بار هستیم؛ نخست بار داخل کابین که همان وسایل مهم و ضروری بوده که باید ابعاد آن بین 50 تا 70 باشد و نهایت وزنش تا 10 کیلو برسد.
دومین بار Check in Baggage است که در انبارهای هواپیما قرار میگیرد و تقریبا باید بین 30 تا 50 باشد. در پروازهای داخلی نیز وزن این بار نباید بیشتر از 30 کیلوگرم و در پروازهای خارجی به ما اجازه حمل 50 تا 60 کیلو بار را میدهند. بهترین راه تشخیص میزان باری که مجاز به حمل آن هستیم، چک کردن بلیط سفرمان است؛ زیرا بر روی بلیط، میزان حمل و بار مجاز درج میشود.
بلیط هواپیما
از اولین و مهمترین مدارکی که در زمان سوار شدن به هواپیما نیاز است، بلیط هواپیما بوده که باید پیش از پرواز به فرودگاه تحویل داده شود. بلیطهای هواپیما انواع زیادی دارد که هر کدام به صورت جداگانه خدماتی را برای مسافرین عزیز ارائه میدهند.
انواع بلیط هواپیما شامل موارد زیر میباشد:
• بلیط سیستمی
• بلیط چارتری
• بلیط یک توقف
• بلیط یک طرفه
• بلیط دو طرفه
• بلیط رفت و برگشت
• بلیط با چند کلاس پروازی
پاسپورت برای سفرهای خارجی
پاسپورت مدرک شناسایی است که در سفرهای خارجی باید همراه مسافر باشد و مدت اعتبار آن 6 ماه است. هر شخصی که عازم سفر به خارج از کشور بوده، باید برای دریافت کارت پرواز و بلیط هواپیما باید پاسپورت داشته باشد.
مجوز پزشکی
در قوانین پرواز کشور ما سفر با هواپیما برای بانوان باردار و افراد با بیماریهای زمینهای، محدودیتهایی وجود دارد. اشخاصی که دارای مشکل پزشکی هستند و باید در طول پرواز دارو مصرف کنند، باید از پزشک خود مجوز دریافت کنند. باید بدانید که افرادی که ممنوعیت سوارشدن به هواپیما را دارند، تحت هیچ شرایطی نمیتوانند با هواپیما سفر کنند.
فیش پرداخت عوارض خروج از کشور
برای رفتن به هر سفر خارجی و خروج از مرزهای کشور، شما مجبور به پرداخت عوارض خروج میشوید. به شما پیشنهاد میکنیم که این کار را بیرون از فرودگاه انجام دهید تا با مشکلی مواجه نشوید؛ زیرا در بانکهای فرودگاه، ازدحام جمعیت بسیار زیاد است.
کارت پرواز
یکی از مدارک مورد نیاز برای پروازهای خارجی و داخلی، کارت پرواز است. در فرودگاه پس از تحویل دادن تمامی مدارک مورد نیاز، کارت پرواز دریافت میکنید که باید دم دستتان باشد تا هر زمانی که نیاز است، آن را به مسئول مربوطه نشان دهید.
سخن پایانی
در صنعت هوانوردی، چک لیست مراقبت پرواز پیش از برخاستن هواپیما صورت میگیرد که مسئولیت آن بر عهده خلبانان و خدمه هواپیما است. هدف هوانوردی از این عمل، ایمنی پرواز با آسودگی کامل مسافرین است. عدم انجام صحیح چک لیست مراقبت پیش از پرواز، عامل اصلی و مهم در بروز سوانح هوایی میباشد. البته باید بدانید که قبل از پرواز باید مدارک و لوازم ضروری را فراموش نکنید که برخی از آنها شامل ویزا، پاسپورت، بلیط و… است.
در این مقاله به چک لیست مراقبت پرواز قبل از بلند شدن هواپیما اشاره شده؛ از اینکه تا انتهای این مطالب همراه ما بودید سپاسگزاریم. برای مشاوره رایگان برای استفاده از انواع خدمات فرودگاهی، اتوماسیون و هوشمند سازی فرودگاه، خدمات مدیریت پسماند فرودگاهی، خدمات فنی و مهندسی برج مراقبت، طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تجهیزات کاربری شده در حوزه فرودگاهی، خدمات اتوماسیون و پردازش اطلاعات سیستمهای ناوبری و شرکتهای هواپیمایی، از صفحه تماس با ما و یا از طریق موبایل روی دکمه تماس فوری اقدام نمایید.


تاریخچه اولین فرودگاههای جهان
اسفند 4, 1403

فرودگاههای لوکس جهان شبیه هتلهای ۵ ستاره
بهمن 18, 1403

راهنمای عبور سریع از چکاین و امنیت فرودگاه
بهمن 4, 1403

معرفی عجیبترین فرودگاههای دنیا
دی 17, 1403


تأثیر گسترش خطوط هوایی بر توسعه فرودگاههای منطقهای
آذر 26, 1403


راهکارهای کاهش کربن در صنعت هوایی
آذر 5, 1403

استانداردهای ایمنی در طراحی و ساخت باندهای فرودگاهی
آبان 25, 1403

راهکارهای کاهش زمان انتظار مسافران در فرودگاههای شلوغ
آبان 16, 1403



چالشهای فرودگاههای شلوغ در مدیریت ترافیک هوایی
مهر 23, 1403

بررسی سیستمهای ایمنی در فرودگاههای بینالمللی
شهریور 31, 1403

استاندارد جهانی ساخت فرودگاه
شهریور 8, 1403

معرفی انواع ماشین آلات استفاده شده در باند پرواز
شهریور 4, 1403

بزرگترین فرودگاه های جهان از نظر وسعت و حجم مسافر
مرداد 30, 1403

کیفیت آسفالت باند پرواز و استاندارد های آن
مرداد 28, 1403